17 Ekim 2013 Perşembe

Örümcek-adam

Hakkında Bilgi: Örümcek adam. Pek çoğunuz onu tanıyor ve seviyorsunuzdur kim sevmezki tırmanmasıyla refleksleriyle ağ atmasıyla dövüşmesiyle ayrıca kostümüylede marvel'ın en sevilen ve bilinen kahramanları arasında yer alır. Örümcek adam 1962 yılında Stan lee ve Steve dikto tarafından yapılmıştır Başta marvel tarafından istenmemişti çünkü marvel, insanların örümceklerden korktuklarını ve nefret ettiklerini biliyordu .Ama öyle olmadı örümcek adam çıktıktan sonra büyük bir ilgi topladı. Kısa süre içinde herkes örümcek adamı sevdi. Ve o yıldan beri hala seviliyor ve marvel'ın en iyi kahramanları arasında yer alıyor.


Düşmanları: Örümcek adamın o kadar güçlü olmasının bir sıkıntısı da var elbette;DÜŞMANLARI evet venom dan başlayabiliriz bu siyah  yaratık üzerine atladığı kişiyi kendi kontrolü altına alır. Doktor ahtapot; doktor ahtapot sırtına bağlı mekanizma sayesinde sırtındaki dört tane robot kolu kontrol eder. Lizard; bu dev kertenkele örümcek adama iyi bir rakip olabilir sürüngen DNA'sına sahip olduğu için kendini yenileyebilir Yeşil cin; yeşil cin aslında robot kostümüne bürünmüş bir insandır. Ve çok sayıda bomba ve silaha sahiptir ayrıca uçan bir kaykayı vardır.

Özellikleri ve güçleri: örümcek adamı yani peter parkerı bir örümcek ısırdıktan sonra peter'da özel güçleri bırakmıştır. Mesela ona tırmanma ve ağ atma özellikleri vermiştir. Bunlar örümcek adama en çok yardımı dokunan iki özelliktir. Ama bu kadar da değil ayrıca müthiş reflekleriyle tam bir süper kahramandır. Belki de örümcek adamı bu yüzden seviyoruzdur. Bütün bu saydığım özellikler onun daha iyi dövüşmesini sağlar. NOT: ve örümcek adamın gökdelenlerin Tepesinde gezdiğini düşünürsek onun yükseklik korkusu yok.


Spiderman- örümcek adam








İnanılmaz örümcek adam (film)


Küçük yaşta ailesi tarafından terkerdilen peter parker amcası ben ve halası may ile kalır. Büyüyünce ailesi hakkında bilgi edinmek ister. Ve babasıyla alakalı bir çanta bulur ve babasının eski ortağı dr. Curt Cunners'ın labaratuarını bulur. Ayrıca dr. Curt cunners'ın bir kolu yoktur ve kendine yeni bir kol
yapmak için sürüngen DNA'sı kullanır bu nedenle lizard'a dönüşür yani dev kertenkeleye. Sürüngen

DNA'sı kullanan doktor vücudunun her hangi bir yerini yenileyebilir. Evet bu filmde örümcek adama
lizard düşman olacaktır. İnamılmaz örümcek adam filmini Marc Webb yönetmiştir. Filmdeki başrol
oyuncusunu (örümcek adamı) Andrew Garfield canlandırmıştır. NOT: serinin ilk üç filminden sonra



Tobey Maguire ayrılıcağını söylemiştir.



BLOGGER- spiderman






























ÖRÜMCEK ADAM- 1
Bu filmde kahramanımız örümcek güçlerini farkeder. En iyisi ben size bu filmin konusunu anlatıyım: bu filmde peter parker yani örümcek adamı bir okul gezisinde bir örümcek ısırmıştır. Artık her şey bundan sonra başlar. Peter parker ilk önce tırmanma ve yapışma özelliğini farkeder daha sonra ise ağ 

atmaya başlar peter parker daha sonra örümcek adam kostümünü yapar ve kahramanlığa başlar ama 
onunla karşılaşacak bir süper kötü çıkar karşısına yeşil cin!! (Size zaten örümcek adam bölümünde 
anlatmıştım)  evet örümcek adam bu filmde yeşil cin adlı süper kötüyle karşı karsıya gelir. Örümcek 
adam  biri David Koepp yazmış, Sam Raimi yönetmiştir. Bu filmi mutlaka izlemelisiniz.




Oyuncular:  Tobey Maguire (örümcek adam, peyer parker) Kristen Dunst (mary jane watson) James 
Franco (harry osborn) Williem Dafoe (yeşil cin)



ÖRÜMCEK ADAM- 2



Peter parker bu filmde hem öğrenci hem de süper kahraman kimliğini korumaya çalışır. Peter parker
bu filmde ise doktor ahtapot isimli süper kötüyle karşı karşıya gelir. En iyi arkadaşı harry osbornlada arası açılmıştır çünkü arkadaşı, babasını öldürdüğü için örümcek adama karşı nefret duyuyodur.
Kocası ölen may hala'nın bile yeğeni hakkında süphe duyması peter'ı kötü bir duruma düşürür. Örümcek adam 2 filmini Alvin Sargent  yazmıştır sam raimi ise yönetmiştir.





Oyuncular: tobey maguire, kristen dunst, james franco ve alfred molina




Örümcek adam- 3

Peter içinde nefret beslediği, amcasının katilini bulur. Ama katil bir deney sonucu kuma dönüşür.
Peter parker'ın bir seçim yapması gerekir ya karanlık taraf ya aydınlık taraf. Ama peter karanlığı seçer ve kötü biri olur. Ayrıca gazetecilik  eddie isimli birisi gelir. Peter parker çok sinirlenir ve eddie'yi sergide rezil eder. Ayrıca Harry babasını öldürdüğü için peter'e karşı savaşır. Örümcek adam kilisenin tepesindeyken üzerindeki kötü hücreyi aşşağıya atar o sırada eddie örümcek adamın ölmesi
için dua etmektedir ve kötü hücreler onon üzerine düşer. Evet bu filmde örümcek adamın iki düşmanı vardır birisi kum adam ve venom ( yani kötü hücre ) heöen size filmde emeği geçenleri söyleyim:


Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Stan Lee, Sam Raimi
Oyuncular: Tobey Maguire, kristen dunst, Toper Grace, thomas Hadden














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder