27 Ekim 2013 Pazar

Fantastik dörtlü

Evet bir kere daha hoşgeldiniz size bu bölümde fantastik dörtlüyü anlatıcağım. Reed richards bir bilim adamıdır. Reed richards'ınen büyük yardımcıları karısı susan richards ve onun erkek kardeşi johhny storm ve arkadaşı ben grimm'dir.  Bu grup bir uzay gemisini erken kaldırırlar ve uzaya giderler. Ne yazık birdenbire uzay gemisi kozmik radyasyon ışınlarına mağruz kalmıştır ve bu ışınlar hepsinin üzerinde  değişikliklere yol açmıştır. Size kısaca bu değişiklikleri anlatayım; reed richards'daki etkisi onu esnek bir yapıya dönüştürmesidir, susan  richards'daki etkisi ise görünmezlik ve koruyucu kalkan vermiştir, johhny storm'da ise ateş adama dönüşme özelliği vermiştir son olarak ben grimm'e ise taş adama dönüşmüştür.


Düşmanları: silver surfer ve doctor doom




Fantastik dörtlü 2

Dünyadaki tek süper güç olmadıklarının iyice farkına varmak zorunda kalan kahramanlarımız,süper gücü ve inanılmaz bir hızla uçma yeteneği olan Silver Surfer (Gümüş Sörfçü) ve dünyayı yok etmek isteyen Galactus ile tanışırlar
Dünyayı yok etmek isteyen bu ikiliyi durdurabilecek tek güç olan Fantastik Dörtlü, Yine zor ve heyecan dolu bir macera ile karşı karşıyadır.



26 Ekim 2013 Cumartesi

Daredevil

Hakkında bilgi: Daredevil'in gerçek adı Matt Murdock'tur. Matt murdock küçük yaşta gözlerine radyoaktif bir madde dökülmüştür bu nedenle gözlerini kaybetmiştir. Ama karşılığında çeviklik ve radar gibi özellikler kazanmıştır. Ayrıca diğer duyuları inanılmaz kuvvetlenmiştir. Matt'in babası jack bir boksmaçında ölmüştür. Matt büyüyünce hem avukat hem de kötülere karşı savaşan bir süper kahramandır.


Düşmanları:kingpin



24 Ekim 2013 Perşembe

Film önerileri-1 yenilmezler

Evet bu bölümde size güzel bir film tavsiye edicem. Bu filmin adı yenilmezler. Bu filmdeki konu şudur: s.h.ı.e.l.d. Adlı örgütün bulundurduğu küresel enerji kaynağını thorun kardeşi loki kaçırır ve bununla gizli bir geçit kapısı açar ve bu yüzden dünyaya istilacı yaratıklar gelir ve yenilmezler grubu bu yaratıklara ve lokiye karşı savaşmak zorunda kalır.yenilmezler kim mi tabi ki de en sevdiğimiz süper kahramanlar, marvel bütün bu karakterlerin filmlerini çıkardıktan sonra böyle bir film çıkarmak  istemiştir. Yenilmezler filminde bulunan süper kahramanlar şunlardır: kaptan amerika, demir adam, hulk, thor, black widow ve hawkeye'dir. Yenilmezler filmini Joss Whedon'un yönetmesiyle ve yapımcı Kevin Feige ile daha güzel ve aksiyonlu bir filmdir


Oyuncular:  Robert Downey (demir adam) Chris Evans (kaptan amerika)  Mark Rufallo (hulk, bruce banner)  Chris Hemsworth (thor)  Scarlett Johansson (black widow) Jeremy Renner (hawkeye) Tom Hidleston (loki)

21 Ekim 2013 Pazartesi

Thor

Hakkında bilgi: thor iki sihirli nesneye sahiptir. Bu nesnelerden biri thor'un sihirli çekicidir. Çekiçi brokk ve eitri adında iki cüce kardeş tarafından yapılmıştır. Loki ( hepiniz biliyorsunuzdur yenilmezlerin ve thor'un düşmanı ) cüceler çekiçi yaparken onları rahatsız etmiştir ve çekiçin sapı kısa olmuştur. Thor'un bu çekiçi bir çok özelliğe sahiptir mesela thor bununla şimşek çaktırabilir. Thor'un diğer sihirli nesnesi ise altın kemeridir. Bu kemer taktığında onun gücünü ikiye katlar. Thor 1960 da marvel tarafından çıkmıştır.


Düşmanları: loki


Özellikleri ve güçleri: thor'un sihirli çekici  düşmana hızla atılır  ve  sahibine geri döner. Ayrıca thor onunla şimşek ya da yıldırım çarptırabilir. Thor'un kılık değiştirmesine de yardımcı olur thor kılık değiştirmek için çekicini kullanır. Ve thor'un altın kemeri sayesinde gücü ikiye katlanır.



17 Ekim 2013 Perşembe

Kaptan amerika

Hakkında bilgiler: Bugün size Kaptan amerika'yı tanıtıcağım . Kaptan amerika benim en sevdiğim süper kahramanlardan biridir. Kaptan amerika başta asker olmak ister ama komutanlar onu uygun görmezler çok zayıftır. Bu yüzden bilim adamları özel bir proje hazırlarlar. Ve onu güçlü bir asker yaparlar. ayrıca özel bir madde'den yapılmış kalkanı ve kostümüyle süper bir askerdir.gerçek adı steve rogers'dır. Kaptan amerika 1941 yılında joe simon ve jack kirby tarafından yapılmıştır.


Düşmanları: red skull, loki, baron zemo, glazer, viper, hidra ve aim.

Özellikleri ve güçleri: kaptan Amerika'nın çok özel güçleri vardır. Bunlardan biri her türlü dövüş sanatını bilmesi ve süper dövüşmesidir. Ayrıca hulk kadar olmasa da baya bi kası vardır. Kalkanı en az onun kadar güçlü ve dayanıklı. Bu kalkan titanyumdan,metalden ve Demir'den daha dayanıklı bir madde olan libranyumdan yapılmıştır ve atıldığında geri gelebilir.


Hulk

Hakkında bilgi: Aaaaaaa hulk parçalar. Size bu bölümde neyi mi anlatıcağım? Tabi ki de hulk'ı. Hulk 1962 yılında stan lee ve jack kirby tarafından yapılmıştır. Hulk'ın gerçek adı bruce banner'dır. Hulk sinirlendiğinde hepimizin bildiği gibi yeşil dev hulk'a dönüşür. En iyisi ben size hulk'ın hikayesini anlatayım. Amerikan ordusu kaptan amerika'yı süper güçlü yapan projeyiyeniden başlstmak ister. Bunun için gönüllü kimse yoktur amerikan ordusu bu durumda bruce banner'ı kandırırlar. Bruce banner ölmez ama sinirlendiğinde bu yeşil dev canavara dönüşür.


Düşmanları: amerikan ordusu


Özellikleri ve güçleri: Hulk'ın en bilinen ve tek özelliği kasları ve vücududur. Hulk sinirlendiği anda bu yeşil deve dönüşür ve tam bir Amerikan güreşçisi gibi olur. ( hatta daha güçlü ) işte Hulk'ın özel  gücü budur.




Demir-adam

Hakkında bilgi: Evet birkere daha hoşgeldiniz bu bölümde size ıron man'i tanıtıcağım evet demir adam. Tony stark, gerçek adı tony stark olan demir adam oldukça marifetlidir. Öncelikle size kısaca hikayesini anlatayım. Milyarder tony stark, labaratuarlarında özel bir icat yapmaktadır aslında bu icat değil bir zırh, bir silah'tı. Bu zırh çok amaçlı bir silahtı.Her yeri donanımlı silahlarla, roketlerle ve lazerle doluydu. Tony stark bu zırhı önce sadece kendisi kullandı ama daha sonra amerikan ordusu kullanmaya başladı. Demir adam da marvel ın en iyileri arasındadır. Demir adam 1963 yılında Stan lee, Larry lieber, Don heck ve jack kirby tarafından yapılmıştır. Gerçek adı: Robert downey filmdeki adı ise: tony stark'tır. Bu süper kahramanı'da en az örümcek adam kadar seviyosunuzdur.    


Düşmanları: demir adam'ın örümcekadam kadar olmasa da düşmanları vardır Mandarin mesela bu adam on parmağında on sihirli yüzük olan bir büyücüdür. Diğer düşmanları ise: Dormammu ve crimson dynamo'dur
    

Özellikleri ve güçleri: Tony stark'ın yaptığı bu silahın her yeri tehlikeli silahlarla doludur. Dikkatli olun! Bu zırhın herhangi bir yerinden roket çıkabilir bu zırhın her yeri dediğim gibi silahlarla doludur. Ayrıca uçması onun için çok güzel bir avantajdır çünkü metal ve Demir'den yapılmış zırh çok ağırdır ve hareket etmesi zordur. Ayrıca yenilmezler'in tek uçan süper kahramanıdır. Bu zırh Demir Adam'a  güzel bir kalkan olarakta iş görür.


Demir adam-1

Tony stark silah üreten bir bilim adamıdır bir gün asker arabasıyla gideken teröristler arabaya ateş açar ve askerleri öldürürler tony stark ve bir adamı kaçırıp kendi mağralarında saklarlar. Ve tony stark tan kendilerine özel bir silah yapmasını isterler. Ve tony stark'a malzeme verirler tonu stark bu malzemelerle onların istediği silahı yapmaz ve kendine bir zırh yapar ama sıradan bir zırh değil her yeri silahlarla, lazerlerle ve yanıcı maddeler dolu bir zırh tony stark bu zırhı yaparken yanındaki adamda ona yardım eder. Ve zırh bitince çalik kapıyı yıkarlar ve teröeistlere ateş açarlar zırh sayesinde kaçmayı başarır ama arkadaşı kurtulamaz vurulmuştur. Tony stark onu mecbur orda bırakıp gider. Evet demir adam-1 filmindeki konu budur şimdi size filmde emeği geçenleri söyliycem. Yönetmen: Jon Favreu. yapımcı: Avi Arad ve Kevin Feige. Hikaye: Stan Lee ve Jack Kirby. Oyuncular: Robert Downey,  Terrence Howard, Gwyneth  Paltrow ve Jeff Bridges. Görüşmek üzere iyi günler...












Örümcek-adam

Hakkında Bilgi: Örümcek adam. Pek çoğunuz onu tanıyor ve seviyorsunuzdur kim sevmezki tırmanmasıyla refleksleriyle ağ atmasıyla dövüşmesiyle ayrıca kostümüylede marvel'ın en sevilen ve bilinen kahramanları arasında yer alır. Örümcek adam 1962 yılında Stan lee ve Steve dikto tarafından yapılmıştır Başta marvel tarafından istenmemişti çünkü marvel, insanların örümceklerden korktuklarını ve nefret ettiklerini biliyordu .Ama öyle olmadı örümcek adam çıktıktan sonra büyük bir ilgi topladı. Kısa süre içinde herkes örümcek adamı sevdi. Ve o yıldan beri hala seviliyor ve marvel'ın en iyi kahramanları arasında yer alıyor.


Düşmanları: Örümcek adamın o kadar güçlü olmasının bir sıkıntısı da var elbette;DÜŞMANLARI evet venom dan başlayabiliriz bu siyah  yaratık üzerine atladığı kişiyi kendi kontrolü altına alır. Doktor ahtapot; doktor ahtapot sırtına bağlı mekanizma sayesinde sırtındaki dört tane robot kolu kontrol eder. Lizard; bu dev kertenkele örümcek adama iyi bir rakip olabilir sürüngen DNA'sına sahip olduğu için kendini yenileyebilir Yeşil cin; yeşil cin aslında robot kostümüne bürünmüş bir insandır. Ve çok sayıda bomba ve silaha sahiptir ayrıca uçan bir kaykayı vardır.

Özellikleri ve güçleri: örümcek adamı yani peter parkerı bir örümcek ısırdıktan sonra peter'da özel güçleri bırakmıştır. Mesela ona tırmanma ve ağ atma özellikleri vermiştir. Bunlar örümcek adama en çok yardımı dokunan iki özelliktir. Ama bu kadar da değil ayrıca müthiş reflekleriyle tam bir süper kahramandır. Belki de örümcek adamı bu yüzden seviyoruzdur. Bütün bu saydığım özellikler onun daha iyi dövüşmesini sağlar. NOT: ve örümcek adamın gökdelenlerin Tepesinde gezdiğini düşünürsek onun yükseklik korkusu yok.


Spiderman- örümcek adam








İnanılmaz örümcek adam (film)


Küçük yaşta ailesi tarafından terkerdilen peter parker amcası ben ve halası may ile kalır. Büyüyünce ailesi hakkında bilgi edinmek ister. Ve babasıyla alakalı bir çanta bulur ve babasının eski ortağı dr. Curt Cunners'ın labaratuarını bulur. Ayrıca dr. Curt cunners'ın bir kolu yoktur ve kendine yeni bir kol
yapmak için sürüngen DNA'sı kullanır bu nedenle lizard'a dönüşür yani dev kertenkeleye. Sürüngen

DNA'sı kullanan doktor vücudunun her hangi bir yerini yenileyebilir. Evet bu filmde örümcek adama
lizard düşman olacaktır. İnamılmaz örümcek adam filmini Marc Webb yönetmiştir. Filmdeki başrol
oyuncusunu (örümcek adamı) Andrew Garfield canlandırmıştır. NOT: serinin ilk üç filminden sonra



Tobey Maguire ayrılıcağını söylemiştir.



BLOGGER- spiderman






























ÖRÜMCEK ADAM- 1
Bu filmde kahramanımız örümcek güçlerini farkeder. En iyisi ben size bu filmin konusunu anlatıyım: bu filmde peter parker yani örümcek adamı bir okul gezisinde bir örümcek ısırmıştır. Artık her şey bundan sonra başlar. Peter parker ilk önce tırmanma ve yapışma özelliğini farkeder daha sonra ise ağ 

atmaya başlar peter parker daha sonra örümcek adam kostümünü yapar ve kahramanlığa başlar ama 
onunla karşılaşacak bir süper kötü çıkar karşısına yeşil cin!! (Size zaten örümcek adam bölümünde 
anlatmıştım)  evet örümcek adam bu filmde yeşil cin adlı süper kötüyle karşı karsıya gelir. Örümcek 
adam  biri David Koepp yazmış, Sam Raimi yönetmiştir. Bu filmi mutlaka izlemelisiniz.




Oyuncular:  Tobey Maguire (örümcek adam, peyer parker) Kristen Dunst (mary jane watson) James 
Franco (harry osborn) Williem Dafoe (yeşil cin)



ÖRÜMCEK ADAM- 2



Peter parker bu filmde hem öğrenci hem de süper kahraman kimliğini korumaya çalışır. Peter parker
bu filmde ise doktor ahtapot isimli süper kötüyle karşı karşıya gelir. En iyi arkadaşı harry osbornlada arası açılmıştır çünkü arkadaşı, babasını öldürdüğü için örümcek adama karşı nefret duyuyodur.
Kocası ölen may hala'nın bile yeğeni hakkında süphe duyması peter'ı kötü bir duruma düşürür. Örümcek adam 2 filmini Alvin Sargent  yazmıştır sam raimi ise yönetmiştir.





Oyuncular: tobey maguire, kristen dunst, james franco ve alfred molina




Örümcek adam- 3

Peter içinde nefret beslediği, amcasının katilini bulur. Ama katil bir deney sonucu kuma dönüşür.
Peter parker'ın bir seçim yapması gerekir ya karanlık taraf ya aydınlık taraf. Ama peter karanlığı seçer ve kötü biri olur. Ayrıca gazetecilik  eddie isimli birisi gelir. Peter parker çok sinirlenir ve eddie'yi sergide rezil eder. Ayrıca Harry babasını öldürdüğü için peter'e karşı savaşır. Örümcek adam kilisenin tepesindeyken üzerindeki kötü hücreyi aşşağıya atar o sırada eddie örümcek adamın ölmesi
için dua etmektedir ve kötü hücreler onon üzerine düşer. Evet bu filmde örümcek adamın iki düşmanı vardır birisi kum adam ve venom ( yani kötü hücre ) heöen size filmde emeği geçenleri söyleyim:


Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Stan Lee, Sam Raimi
Oyuncular: Tobey Maguire, kristen dunst, Toper Grace, thomas Hadden














Marvel Karakterleri

Spider-Man
Iron Man
Hulk
Captain America
Thor
Fantastic four
Lütfen blogumuzu ziyaret ettikten sonra paylaşın ve yorum yazın TEŞEKKÜRLER  (blog kurucusu)