18 Ocak 2014 Cumartesi

Rogue

Rogue
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünümAvengers Annual #10 (Ağustos 1981)
YaratanChris Claremont
Michael Golden
Hikâyedeki bilgileri
Tam adıAnna Marie
TürüMutant insan
Takım üyelikleriX-Men
XSE
Brotherhood of Mutants
GüçleriAnı, yetenek ve süper güçleri ten teması yoluyla absorbe etme. Temas ne kadar uzun sürerse, anı ve güçler bir o kadar fazla edinilir. Temas yeterli kadar sürdürülürse, absorbsiyon kalıcıdır.

Sonradan kazanılmış süper kuvvet ve uçma yeteneği.
Rogue X-Men çizgi roman karakteri
Rogue, 2. nesil X-Men'in en güçlü karakterinlerden biridir.
Mutant güçleri onun için bir hediye ve bir ceza gibidir. Dokunduğu kişinin gücünü ve hafızasını dokunma süresinin 20 katı bir güçle kopyalamaktadır. Ama her kişi bir parçasını zihninde bırakmaktadır.
İlk kez Erkek arkadaşı Cody ile öpüşürken gücü ortaya çıkar ve çocuğu komaya sokar. Bu korku ve dışlanma ile evden kaçar. Onu Mystique bulur ve kendi kızı gibi bakıp ona güçlerini nasıl kullanacağını öğretir. Ve bir gün bu güçleri Ms. Marvel'a (Carol Danvers) karşı kullanır. Bilinmeyen bir sebepten (Ms. Marvel'in Kree genetikleri sonucu olması muhtemel) onun bütün güçlerini kalıcı olarak emer. Artık dokunup güç emmenin yanında uçabilmektedir. Bedeni zarar görmez bir hale gelir ve büyük ağırlıkları kaldırabilecek bir güce sahip olur. Rogue'un güçleri daha sonra tekrar bir değişim geçirmiştir, artık daha önce dokunmuş olduğu kişilerin güçlerini istediği zaman kullanabilmektedir.
Rogue, ilk önce kötü melezler birliğinde Mystique yanında savaşmaktadır ve bu örgütün başı "Magneto"'dur. Bu sırada The Avengers, uzay şövalyesi Rom ve sonunda X-Men'le çatışıp ve neredeyse tek başına X-Men"i yenebilecek bir seviyeye yükselmektedir. Fakat zihnindeki Ms. Marvel'in zorlaması ile kaçar ve Charles Xaiver'a danışır. X-Men'e kabul edilir. Önce düşmanca karşılanan Rogue, bir kavgada Wolverine’in sevgilisinin hayatını kurtarmak için kendi hayatını feda edercesine öne atılmasıyla kendini kabul ettirmeye başlar.
Gambit ile yaşadığı derin acılı aşk, sevdiklerine dokunamamak, kurtarılması gereken insanlar, mutantlar... Bu gelgitler arasında yaşam savaşı veren Rogue, güzelliği ve tavrı ile en sevilen X-Men'lerden biridir.

Storm

Storm1975 yılında Len Wein ve Dave Cockrum tarafından yaratılan bir Marvelsüper kahramanı. İlk olarak Giant-Size X-Men #1'de ortaya çıkmıştır. Asıl adı Ororo Munroe'dur. Aynı zamanda X-Men'in ikinci lideri olarak da bilinir. Havayı kontrol edebilir(soğuk hava dalgası, yıldırımlar, hortumlar, yağmur vb. yaratır) ve uçabilir. Kahire'de doğmuştur. Saçları doğuştan beyazdır. Callisto'yu güçlerini kullanmada yenmiştir. En güçlü mutantlardan biridir.Çocukken kabilesinde onu tanrı gibi görmüşlerdir çünkü hiç yağmur yağmayan bir yerde yağmur,şimşek gibi doğa olaylarına sebep olur ancak Profesör X onu keşfettiğinde sevdiği kabilesinden ayrılmıştır.Kendi ailesi tarafından dışlanmayan, horgörülmeyen hatta yeteneği sayesinde kabul gören tek mutanttır.Güzel ve güçlüdür. Duygusal hayatıda boş değildir. Önce kendisi gibi X-Men üyesi olan Forge ile çıkmaya başlar hatta hesapta olmayan bir şekilde araları bozulana kadar onunla evlenmeyi bile düşünmüştür. "No More Mutants" olayından sonra Storm X-Men'den ayrılıp Wakanda ülkesinin kralı T'Challa (nam-ı diğer "Kara Panter") ile evlenir ve Wakanda'nın kraliçesi olur.

Jean grey

Jean GreyMarvel Evreninde yaşayan bir süper kahramandır. Marvel Girl ve ardından Phoenix takma adlarını kullanan Jean Grey, en çok X-Men karakteri olarak bilinir. Yazar Stan Lee ve sanatçı Jack Kirby tarafından yaratılmıştır. İlk olarak Eylül1963'te The Uncanny X-Men ile ortaya çıkmıştır.
O doğduğundan beri bir mutant özelliği olarak telekinezi ve telepati özelliğine sahiptir. Özelliğinin ilk olarak aktif olduğu zaman, yakın arkadşına bir arabanın çarpacağını öğrenmesidir. O her zaman kötü şeyleri öğrenebileceği için üzgündür, çok mutlu anlarında bunu unutur. Yetişkin olduğunda anlaşılır ve paylaşmacı bir kişiliğe sahiptir. Ancak Jean, Omega-Seviye mutant ve psişik sınırsız Karanlık Phoneix Gücüne sahip olduğunda değişikliğe uğramıştır. Gelmiş geçmiş en güçlü Mutant olarak bilinir.
X-Men'de en yakın oldukları Profesör XStormWolverine sonradan evlenceği ve onu en yakın erkek arkadaşı olarak gördüğü Cyclops'tur.

Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Jean Grey, Dr. John Grey ve Elaine Grey'in kızlarıdır. Sara Grey adında bir kızkardeşi vardır. X-Men'e katılmadan önce New York'taki Annandale-on-Hudsonkasabasında yaşamaktadırlar.
Jean ailesinde mutant özelliğine sahip tek kişidir. (Jean'ın erkek ve kız yeğeni, Joeyve Baileyin mutant özelliği sonradan ortaya çıkacaktır.) İlk özelliği ortaya çıktığında 10 yaşındadır. Erkenden öğrenceği bu olay en yakın arkadaşına,Annie Richardsa araba çarpacağıdır. Arkadaşı kurtulur ve Jean önceden araba çarpacağını anlattığında, arkadaşı bunların yalan olduğunu düşünür ve inanmaz. Ancak Annie'nin hafızasında bir bağlantı kurar, ve öldüğünü anlar. Jean üzüntüden travma geçirir. Arkadaşının ölümü neredeyse Jean'ın da ölümüne neden olacaktır. Jean onun sorumluluğunu üstlenir, aklına geldikçe kötü bir düşünceye kapılır.
Jean'ın ebeveynleri onun özelliklerini birçok uzmana sormuştur; ama onun varlığını hisseden uzman Profesör Charles Xavier yardım edebilmiştir.

Akrep

Scorpion (Akrep), Örümcek Adam çizgi roman serisinde (kurgusal) düşman karakterlerden birisidir. Daily Bugle gazetesi sahibi J.Jonah Jameson tehlike olarak gördüğü Örümcek Adam'ı durdurabilecek güçte birinin olmasını istedi. Bunun üzerine Gargan ile anlaşarak ona süper güç verecek radyoaktif deneyler uygulanmasını sağladı.
Güçlenen Gargan silah olarak kullanabileceği bir kuyruğun bulunduğu kostüme bürünerek bir akrep'e dönüştü. Fakat Gargan'a süper güçlerini sağlayan radyasyononun zihnini de etkiledi. Radyasyonun onu değiştirdiğinin farkına varan Gargan bunun için Jameson'ı suçlayarak ona saldırdı. Akrep'i durdurmayı Örümcek Adam başardı.
Akrep kendisine olanlar için daima J.Jonah Jameson'dan nefret etti. Yaşamındaki en büyük isteği Jameson'ı öldürüp intikamını alabilmek.Akrep küresel patlama ve kuyruğundan zehir saçma özelliğine sahiptir. Ayrıca, Örümcek Adamın en büyük düşmanlarından birisidir.

Su adam

Su Adam, Marvel Comics'in yarattığı Örümcek Adam serisinde yer alır. Asıl adı Morris "Morrie" Bench'tir. Örümcek Adam'ın düşmanlarından biridir. Aynı zamanda Mary Jane Watson'ın eski sevgilisidir. Bir kargo gemisinde tayfa olan Su Adam denize düşerek radrasyona maruz kalır ve süper güçler elde eder. Ayrıldıktan sonra da Mary Jane'den vaz geçemeyen Su Adam Mary Jane'in peşine düşer. İstediği anda suya dönüşebilir, suyu kontrol edebilir ve suyun olduğu her alana ulaşabilir. Sonunda bir göktelenin en üst katında güneşin etkisiyle buharlaşarak kaybolur. İnsan formuna bir daha dönüş yapamaz.

Gümüş sörfçü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Silver Surfer sayfasından yönlendirildi)
Gümüş Sörfçü
Silversurfer2.jpg
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünümFantastik Dörtlü#48 Mart 1966
YaratanStan Lee
Jack Kirby
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıNorrin Radd
YardımcılarıFantastik Dörtlü
Önemli takma adlarıSilver Savage, Sentinel of the Spaceways, Cosmic Wanderer, Silverado, Chrome Dome, Skyrider
Güçleriİnsan üstü güç, insan üstü refleksler, dayanıklılık, duyular, çeviklik
Moleküler ve Enerji Manipülasyonu
İyileştirme kabiliyeti
Işık Hızı ötesinde uçabilme
Gümüş Sörfçü, ya da Silver Surfer Marvel Comics isimli şirket tarafından yaratılmış bir çizgi kahraman karakter. Evrenin en güçlü insanıdır.
Silver Surfer ya da gerçek adıyla (kendi dünyasındaki adı) Norrin Radd, Zenn-La isimli kendi gezegenini kurtarmak amacıyla kendini Galactus'un hizmetine sunan ve onun bitmek bilmeyen açlığını doyurmak için yaşam enerjisi dolu gezegenler bulan genç bir astronom ve süper kahramandır. Galactus'un Power Cosmic isimli gücünün ufak bir kısmı ile donatılmış olan sörfü ile tüm uzayı dolaşan kahraman, ışık hızından daha hızlı bir şekilde uçabilmektedir. Gümüşi görünümü ve surf tahtası üzerinde kozmik güçlerle donanmış galaktusun elçisi, dünyadaki görevi esnasında Galactusa isyan ettikten sonra dünyaya hapsolmuş bir süper kahraman haline gelmiş veFantastik Dörtlü ile Marvel çizgi romanlarının önemli kahramanlarından biri haline gelmiştir.Korumak için kendini Galactusa adadığı gezgende Shalla Ball adlı bir sevgilisi vardır.
İlk olarak Fantastik 4'lü (Muhteşem 4'lü) adlı çizgi romanın Mart 1966'daki yayınlanmış olan 48. sayısında ortaya çıkan Silver Surfer, 1967 yılında yine Hanna-Barbera tarafından televizyonda yayınlanan Fantastik 4'lü çizgi filminde ortaya çıkmış, en son olarak 2007 senesinde Fantastik Dörtlü: Gümüş Sörfçünün Yükselişiisimli film ile ilk kez sinema perdesinde boy göstermiştir. Bu film içerisinde Silver Surfer karakterinin seslendirilmesi ünlü aktör Lawrence Fishburne tarafından gerçekleştirilmiştir.HeroesMalibuCA ve Scrubs gibi birçok ünlü Amerikan T.V. dizisinde bahsi geçen kahraman aynı zamanda, ünlü gitarist Joe Satriani'nin Surfing with the AlienFlying in A Blue Dream gibi birçok albüm ve şarkısına isim konusunda ilham kaynağı olmuştur. Richard Gere'yi The Breathless filmi'nin bir sahnesinde elinde SilverSurfer'ın ilk sayısını okurken görürüz. Silver Surfer bir keresinde Hulk'la karşı karşıya geldi ve Hulk'a yenildi.Silver Surfer serisinin 2. sayısında Loki tarafından Thor'a kışkırtılmıştı. Büyük bir dövüş, taraflardan biri mağlup olmadan Loki'nin oyunu'nun ortaya çıkışıyla bitmişti.

Scarlet witch

Scarlet WitchMarvel Comics tarafıdan yaratılan hayali bir karakterdir. Farklı çizgiromanlarda, ara sıra, kötü süper kahraman olarak rol alır. Asıl adı Wanda Maximoff 'tur.
Scarlet Witch'in güçleri şans ve zamanla oynayabilmektir. Pietro Maximoff'un kız kardeşidir. Babası ise Eric Lenshire'dır, yani namı diğer Magneto. Kızıl Cadı babası ve kardeşine çok kızgındı. Nedeni ise onu küçükken deli hastenesine bırakmalarıdır. Kızıl Cadı hastaneden kaçtığı zaman ilk olarak babasından ve kardeşinden öç almak istemiştir ama Xavier onu kontrol etmiştir. Hastanede iken Xavier ile seanslara girmekte idi.
İlk once Mutant Kardeşliği'ne katılmış sonra ise öfkesini kontrol edip Avengers'a katılmıştır.

Punisher



Punisher (Cezalandırıcı) , Gerry Conway, John Romita ve Ross Andru tarafından yaratılan ünlü bir çizgi roman karakteridir. İlk olarak The Amazing Spider-Man'ın 129'uncu sayısında (Şubat 1974) ortaya çıkan bir anti-kahramandır.

Hikayesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Punisher'ın gerçek adı Frank Castle'dir. Punisher suçla savaş için, işkence, adam kaçırma ,tehdit, öldürme gibi yöntemleri geçerli sayan bir karakterdir. Ailesi New YorkCentral Park' ta bir mafya cinayetine tanık olması ve mafyanın bunu farketmesi üzerine öldürülmüştür. Bunun üzerine Frank Castle mafyayla, her tip suçlularla, teröristlerle savaşan bir adam, Punisher'a dönüşmüştür. Birçok insan tarafından ailesinin intikamını almaya çalıştığı sanılsada, aslında düşüncesi bütün kötüleri cezalandırmakdır.

Yetenekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1.85 m boyunda, 91 kilo, mavi gözlü ve siyah saçlı olan Punisher[1], fiziksel olarak çok sıkı egzersiz yapan bir insanın gücüne sahiptir. Oldukça ağır biçimde beden eğitimi çalışır, her gün güvenli evlerinde sahip olduğu poligonlarda ateş eder.
Punisher yüksek yeteneklere sahip, deneyimli bir savaşçıdır. Mükemmel savaş kayıtlarına sahip bir deniz piyadesidir. CastleVietnam'a ikinci gidişinde bir keskin nişancı olarak görev yapmıştır. Ayrıca ABD Deniz Piyadeleri'nin keskin nişancı, piyade ve keşifokullarını bitirmiştir. Ayrıca Navy SEALs, UDT (Underwater Demolition Team), LRRP(Uzun mesafe keşif devriye) ve hava komandosu olabilmek için Amerikan Özel Harekat Birlikleri eğitiminide almıştır. Ayrıca bir eğitim programı için Avustralya'ya gönderilmiştir ve Avustralya SAS'ında eğitim almıştır. Gerilla savaşında'da eğitimlidir ve tecrübelidir.[1]
Yakın dövüştede çok etkilidir. Nash Ryu Ju Jitsu'yu (Castle'a yakın dövüş eğitimini veren ustası tarafından yaratılan dört dövüş sanatının bir karışımı) ve Marine Corps LİNE dövüş sistemini tercih eder. Ayrıca Nash Ryu' dan çok yüksek seviyede Ninjutsu eğitimi almıştır. Kendisinden daha büyük ve daha güçlü adamları yenebilecek yetenektedir. Eğer gerekirse silahsız ve sadece yakın dövüş tekniklerini kullanarak, çok kişiden oluşan grupları saf dışı bırakabilecek yetenektedir ve gücündedir. Bıçakları çok iyi kullanabilir ve üzerinde en az 3 ya da 4 bıçak tarzı silah bulundurur. En sevdiği bıçak ABD Deniz Piyadeler'inde bıçakla savaşma eğitimi aldığı KA-BAR bıçağıdır.[1]
Yalnızca birkaç konvansiyonel silahla ve ailesini öldürenlere olan nefretiyle, bir düzine iyi eğitimli, tecrübeli ve iyi silahlanmış rakibini tek bir çatışmada öldürüp, nerdeyse hiç yaralanmadan kaçabilecek kadar beceriklidir ve yüksek askeri eğitimi bunu sağlamaktadır. Ayrıca çok iyi nişancıdır ve tek bir eliyle çok ağır silahları taşıyabilir.

Silahları[değiştir | kaynağı değiştir]

Punisher öldürdüğü suçlulardan aldığı ve askeri kaynaklarının ona sağladığı silahları kullanır. Güvenli evlerinde birçok silah bulundurur.
Castle sık sık silahlarını optiklerle, reflex dürbünleriyle, gece görüş dürbünleriyle, fenerlerle, bomba atarlarla, susturucularla, yüksek kapasiteli şarjörlerle modifiye eder ve yapacağı göreve göre çukur uçlu (ing. hollow point - çekirdek yaklaşık olarak %68, bazı özel mermilerde ise %300 oranında genişler ve keskin uçları vurulan kişinin iç organlarını yırtar ), zırh delici (genelde merminin çekirdek kısmı tungsten ya da çelik gibi sert metallerden yapılır), düşük hızlı (gürültüyü azaltır) ve daha birçok çeşitte mermi kullanır.
Punisher daha eski olan çizgi-romanlarında genelde Vietnam'dan kalma 223. Remington atan bir M16Browning Llama tabancası veM60 makineli tüfeği kullanırdı ancak şu anda devam eden Max 'tan yayınlanan serisinde genellikle SOPMOD paketleriyle görevinin gerektirdiği şekilde modifiye ettiği M4 karabinaM60 makineli tüfeği, HK USPSig Sauer P226 tabancaları ve pompalı tüfekler kullanmaktadır.
Yine eski çizgi-romanlarında araç olarak modifiye edilmiş vanları kullanmaktaydı. Bu vanlar genellikle ağır zırhla güçlendirilmiş, yüksek motor modifikasyonlarına sahip, birçok silah barındıran ve yüksek telekomünikasyon olanakları sağlayan özelliklere sahipti. Ayrıca birçok çizgi-romanında motorsiklet, helikopter, hız botları gibi araçları kullanmıştır. Marvel Max serisinde ise genelde HummerH1, Humvee ve başka arazi araçlarını tercih eder.

Kostüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Punisher' ın ilk kostümü Kevlar' dan yapılmış tüm vücudunu kaplayan ve göğsünde kurukafa işareti barındıran bir kostümdü. Castle' a göre kurukafa suçluların dikkatini o yöne çekip onun başına nişan almaları yerine oldukça sağlam bir zırh giydiği gövdesine ateş etmelerine sebep olmaktaydı. Ayrıca kurukafa işareti birçok suçluluyu psikolojik olarak etkiliyordu. Kurukafa işaretinin her dişinede bir şarjör mermi yerleştimişti.
Marvel Max serisinde ise Castle önünde kurukafa işareti bulunan bir tişört giyer. Bunun dışında deri ceketler, trençkotlar, askeri botlar, vücut zırhları, kevlar yelekler, askeri kamuflajlar giyer.
Punisher War Journal V2' de ise genelde kendi kostümünü giyer ancak Marvel evrenindeki iç savaşın bitmesinden sonra ölen Captain America' ya bir saygı duruşu olarak onun kostümünün kendi kostümüyle bir karışımı gibi duran bir kostümü bir süre giymiştir.

Kişiliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Punisher birçok çizgi-roman kahramınından farklıdır. Hemen hemen (Marvel' ın İç Savaş isimli serisinde (Civil War) bir kısım süper-kahraman gerçek kimliklerini devlete açıklayarak ve Amerikan hükümetinin emrine girerek yasallaşmışlardır) bütün çizgi-roman kahramanları yaptıkları işi yasadışı olarak yapsalarda Punisher soğukkanlı bir katildir. Ayrıca hiçbir özel gücü bulunmamaktadır ve tüm yeteneklerini düzenli, ağır eğitimine ve egzersizlere borçludur.
Yine birçok kahramandan farklı olarak, Castle' ın çift-kimliği, gerçek hayatta bir işi, bilinen bir hobisi yoktur. Sadece birkaç tane arkadaşı vardır. Neredeyse tüm zamanını operasyonlarını planlayarak, egzersiz yaparak, operasyon düzenleyerek, silahlarını temizleyerek ve modifiye ederek geçirir. Öldürdüğü suçlulardan aldığı paraları ise yiyecek, silah ve cephane almak ve gizli barınaklarının kiralarını ödemek için kullanır.
Castle ayrıca polisin ve halkın onun hakkında ne düşündüğünüde umursamaz, ve rüşvetçi polisleride öldürür. Halk, polis kuvvetleri, istihbarat teşkilatları ve süper-kahramanların çoğu tarafından tehlikeli bir suçlu olarak görülür.

Suçlular ve adalet üzerine düşünceleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Punisher yıllarca sürdürdüğü suçla savaştan sonra ABD'li yasalarındaki adaletin yeterli olmadığı birçok hakimin ve polisin rüşvetçi olduğunu düşünmeye başlamıştır. Hem Marvel Knights hem de MAX serilerinde Punisher'ın kötüleri öldürme sebebi, sıradan insanların kendisi gibi acı çekmesini istememesidir. Bazı yüksek rütbeli polisler ve federal ajanlar Castle yasaların dokunamayacağı kadar büyük olan suçluları öldürdüğü için onun tutuklanmasına karşı çıkmaktadırlar.

Devam eden serileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu anda devam eden iki serisi bulunmaktadır. Birincisi MAX' tan yayınlanan ve yetişkinlere yönelik olarak hazırlanan ve süper kahramanları barındırmayan seridir. Diğeri ise hikâyenin daha çok süper kahramanların üzerine olduğu Marvel Comics'in yayınladığı Punisher War Journal vol. 2 isimli seridir.

Kum adam

Kum Adam
Orijinal ismiSandman
YayımcıMarvel Comics
İlk çıkış4 Eylül 1963
YaratıcıStan Lee
Steve Ditko
Kişisel bilgiler
Gerçek adıFlint Marko
Takma adlarıSandman
DestekVenom
GüçleriKumları yönetebiliyor. Kum olabiliyor.
Kum Adam, gerçek adı Flint Marko'dur. Kumadam ilk olarak 1963’te The Amazing Spiderman 3te çizgi roman meraklılarının karşısına çıkar. Babası ve Annesi Flint daha çok küçükken onu terk etmiştir. Flintin asıl adı William Baker'dir. Üniversiteye girme şansı varken bunu mahveden Baker bir çeteye katılarak Flint Marko adını aldı.Marko bir gün kendisine göre bir eş bulmuştur ve onunla evlenmiştir. Markonun bir de çocuğu olmuştur. Ancak polisler Markoyu yaptığı hırsızlıklardan ve işlediği suçlar nedeniyle yakalarlar ve hapise atarlar. Marko eşini ve çocuğunu görmek için hapisten kaçar, ama Marko'nun kaçtığı gören polisler onu yakalamak için harekete geçerler. Marko polislerden tam kaçmak üzereyken ayağı takılır ve füzyon deneyi yapılan radyoaktif bir labataruvara düşer. Orada yanlışlıkla kumla füzyon olur ve kum adam olur. Kum Adamın amacı dünyayı ele geçirmek falan değildir. Onun tek amacı kızının hastalığını iyileştirmek için gereken parayı bulmaktır. Eğer Spiderman 3 filmini izlediyseniz Kum Adam paraları çalarken Spiderman gelir. Ancak Kum AdamSpiderman'e şöyle demiştir. (Git burdan seni incitmek istemem) Yani Kum adamın amacı kötülük değildir.Örümcek adam onun yaptıklarını yanlış anlar ve onu her zaman durdurmaya çalışır.Buda Flint'i sinirlendirir.Sonra venom'la birleşerek örümcek adamı öldürmeye çalışır.

Güç ve yetenekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kum Adam kum ile harikalar yaratır. Kum ile yapamayacağı şey yoktur. Kum adam boyunu kum sayesinde istediği kadar uzatabilir. İsterse boyu ve genişliği bütün evreni kapsayabilir. Kum adama kurşun, füze, bazuka, zehirli gazlar, roket vb... hiç bir şey işlemez, Kum adamın içinden geçer, içinden geçtiği için Kum adam zarar vermez. Kum adam ellerini, ayaklarını veya vücüdunun herhangi bir yerini demir gibi sert yapabilir. Genelde ellerini kullanır. Ellerini çekiç, sopa, balyoz vb... gibi şekillere sokarak rakiplerine saldırır. Kum adamın saldırıları çok güçlüdür ve rakipleri için çok tehlikelidir. Ayrıca Kum adam kumdan farklı farklı şekliller yaparak (halka, bıçak, kaya...) rakibine atabilir. Kum adam gizlenme ustasıdır, bulunduğu yerin şeklini alarak adeta görünmez olur. Kum adam saatte en az 1000 km hızla uçabilir, veya kendini o an ki rüzgara bırakarak çok daha hızlı uçabilir. Kum adam alçaktan uçarak önüne çıkan her şeyi patlatabilir veya onlara zarar verebilir. Kum adam süper kahramanların gelmiş geçmiş en tehlikeli düşmanıdır.

Zayıf noktaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kum Adam'ın tek zayıf noktası sudur. Kum Adam üzerine su değdiği zaman kumları balçıklaşmaya başlar ve belli bir şekile geçmekte zorlanır . Ancak bunu avantaj olarak kullanabilir. Su kuma değdiği zaman kum toprak olur ve daha tehlikeli olabilir.Kum adam çizgi romanlarda bu durumlarda düşmanlarına mud ball (çamur-balçık topu) atarak onları etkisiz hale getirir.

Kingpin

Marvel Comics'in yarattığı bir çizgi roman karakteridir. Gerçek adı Wilson Fisk'tir. Örümcek Adam (Spider Man), DaredevilPunisher, gibi birçok ayrı karakterin çizgi roman karelerini süsler. Stan Lee ve John Romita, Sr. tarafından yaratılmıştır. Karşımıza ilk kez Temmuz 1967'de The Amazing Spider-Man'ın 50. sayısında çıkar. Mutlak kötü gösterilir, New York'un bütün pis işlerinin altından adı çıkar. Suç babası olarak bilinir. Kingpin karakteri yaratılırken 1941 yapımı Malta Şahini (The Maltese Falcon) adlı filmdeki Sydney Greenstreet'in canlandırdığı karakter Kasper Gutman örnek alınmıştır. Süper güçleri olmamasına rağmen yakın dövüşte yenilmezdir. Parasal olarak büyük bir güce sahip olduğu için asla kendisi işlerini yapmaz, zaten Marvel kahramanlarının düşmanları çoğu zaman Kingpin'in adamları olarak çıkar karşımıza. Yaklaşık 180 kilo olmasına rağmen vücudunun sadece %2 si yağdır buda onu korkulan ve düşmanlarına karşı güçlü bir adam haline getirir.

Hydro man

Marvel Comics'in yarattığı Örümcek Adam serisinde yer alır. Asıl adı Morris "Morrie" Bench'tir. Örümcek Adam'ın düşmanlarından biridir. Aynı zamanda Mary Jane Watson'ın eski sevgilisidir. Bir askeri kargo gemisinde tayfa olan Su Adam denize düşerek radrasyona maruz kalır ve süper güçler elde eder. Ayrıldıktan sonra da Mary Jane'den vazgeçemeyen Su Adam Mary Jane'in peşine düşer. İstediği anda suya dönüşebilir, suyu kontrol edebilir ve suyun olduğu her alana ulaşabilir. Sonunda bir gökdelenin en üst katında güneşin etkisiyle buharlaşarak kaybolur. İnsan formuna bir daha dönüş yapamaz.

Avcı kraven

Avcı KravenMarvel Comics'in yarattığı bir çizgi roman karakteridir. Örümcek Adam serilerinde yer alır. Stan Lee ve Steve Ditkotarafından yaratılmıştır. İlk kez Ağustos 1964'te The Amazing Spider-Man serisinin 15. bölümünde yer almıştır. Gerçek adı Sergei Kravinoff'dur. 1987'de çıkan Kraven's Last Hunt (Kraven'ın Son Avı) adlı bir sayıda intihar etmiştir. Ayrıca bir bölümde kaplanların gücüne sahip olmuştur.

Bayan marvel

Bayan Marvel (Miss Marvel) yıllar önce Türkiyede Marvel çizgi roman yayınları tarafından yayınlanmıştı. 9 sayı olarak yayınlandı. Orijinali Amerika Birleşik Devletlerinde halen yayınlanmaktadır.
Ünlü Marvel Comics firmasının yine ünlü kurucusu Stan Lee tarafından tasarlanan Bayan Marvel okuyucular tarafından çok beğenilmiştir.

  • Gerçek Adı : Carol Susan Danvers
  • Mesleği : Eski NASA güvenlik şefi, Eski dergi editörü, serbest yazar
  • Yasal Durumu : Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı sabıkası yok.
  • Doğum yeri : BostonMassachusetts
  • Medeni durumu : Bekar
  • Bilinen akrabaları : Joe Danvers (Babası) Marie Danvers (Annesi)
  • Boyu : 1.80
  • Kilo : 54 kg
  • Göz rengi : Mavi
  • Saç rengi : Sarı

Özgeçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Carol Danvers bir kaza sonunda uzaylı Kree ırkı tarafından yapılan bir makinenin bilinmeyen enerjisinin etkisi altında kaldı.Bu makineden yayılan radyasyon onun genetik yapısını değiştirerek insanüstü güçler verdi.
Bunlar uçabilme ve üstün bir önsezi olan yedinci duygudur.Kendisine Miss Marvel adını vererek süper kahramanlar arasına katıldı.