3 Kasım 2013 Pazar

Elektro

Electro, The Amazing Spider-Man'deki bir kurgusal karakterdir. İlk kez 9 Şubat 1968'de The Amazing Spider-Man'in 6. sayısında gözükmüştür(1964). New York meydanında savaşmışlardır. Yenen Electro olmuştur. 9 Mart 1994'te yine savaşmışlardır. Bu sefer yenen Spider-Man olmuştur.
Sıkıcı bir hayatı olan elektrik teknisyeni Max Dillon'un çalıştığı yüksek gerilim hattına düşen yıldırım onu öldürmedi ama vücudunun kimyasını değiştirerek onu elektriğe hükmedebilen bir kötüye, Elektro'ya dönüştürmüştür. Dillon bu gücünü kendi çıkarları için kullanmışır. Her türlü elektrik kaynağını kullanarak kendini şarj edebilir. Elektrik dalgalarını kullanarak uçabilir, koruma kalkanı yaratabilir.

İyi günler dilerim

Cyclops

Bu bölümde size cyclops'u tanıtıcam

Cyclops ya da Scott SummersProfesör Charles Xavier'ın yetenekliler için açtığı mutant okulunun ilk üyesi ve X-men'in lideridir. Gücü gözlerinden yayılan tahrip gücü yüksek optik ışınlardır. Fakat Cyclops küçükken kafasına aldığı bir darbe yüzünden bu gücünü kontrol edememektedir gözlerinde bu kızılötesi ışınları engelleyen bir şey bulunmadığında bugücününü maksimum seviyede açığa çıkmasında neden olur . Bu yüzden sürekli bir aparat ya da camı elmasdan yapılma özel bir gözlük kullanmak zorunda,aksi taktirde etrafındaki herşeyi ve herkesi yok edebilir. Filmde Cyclops Profesör X'in en güvendiği adam rolündedir.Jean Grey ile sevgilidir.Wolverine'in gelmesiyle işler değişir.1.Filmde tren garının tavanına delik açmıştır.Ayrıca Magnetoyu vurmuştur.2.Filmde Deathstrike ile kavga etmiştir ancak kazanamamıştır.3.Filmde ise jean grey tarafından öldürüldüğü varsayılmaktadır.(Ortada bir kanıt yoktur)
Cyclops genelde ekipte en çok Wolverine'le ters düşer. Bunun nedeni ise eski aşkıJean Grey olmuştur genelde. Fakat Jean Grey'in ölümünün ardından bu ikili birbirlerine saygı duymaya başlamışlardır. Cyclops şu an ekipte Emma Frost ile birlikte.X-Men film serisinde aktör James Marsden tarafından canlandırılmıştır.

Falcon-Şahin

Şahin kolunun altından bileğinden beline dek uzanan jet motorlu kolları sayesinde uçabimektedir. Hafif titanyum kaburgalar yapılan bu kanatlar güneş ışığını elektiriğe çevirebilen günş enerjisi reseptörleriyle kaplanmıştır. İnce ve verimli olan bu reseptörler pek çok yüksek hız elektrikli türbin yelpazelerine güç sağlar.
Bu makinalar Şahinin ikincil tüyleri boyunca dizilmiş ve çizmeleriyle birleştirilmiştir. Tüm sistem sibernetik devrelerle maskesinin iç tarafına bağlanarak Şahinin işlemleri idare etmesini sağlamıştır. Hem kanatlarının hem de kendi vucudunun aerodinamik yapısı Şahinin manevralarına yardımcı olmaktadır. Solar hücreler güneş ışığı olduğunda devamlı çalışırlar ve kanatların pek çok yerinde bulunan bir sert egzotik yüksek kapasiteli mikro pilleri şarj ederler.
Bu pillerin verisi 11 saattir yani Şahin depolanmış enerjisi tükenmeden 11 saate kadar uçailir. Kanatların sağlayabileceği maksimum hız her ne kadar saatte 250 mil ise de Şahinin nefes alabildiği en yüksek hız 140 mildir. Devamlı bu güneş enerjisi girdiği olduğunda solar hücre şarjör (yükleyici) mikro turbo yelpaze sistemi yegane kısıtlamaları motor parçalarının eskimesi ve Şahinin hava akımını karşılamak için açmak zorunda olması dışında snsuza dek çalışmaya devam edebilir. Şahinin nefes alarak çıkabildiği maksimum yükseklik 7200 metredir.

Şahin kusursuz bir yabani kuş eğticisidir ve av şahini Kırmızı Kanat ile arasında güçlü bir ilişki vardır. Şahin doğal bir atlet ve jimnastik ve askeri yasalar konularında Kaptan Amerika tarafından eğitilmiş silahsızbir savaşçıdır.


Şahin kusursuz bir yabani kuş eğticisidir ve av şahini Kırmızı Kanat ile arasında güçlü bir ilişki vardır. Şahin doğal bir atlet ve jimnastik ve askeri yasalar konularında Kaptan Amerika tarafından eğitilmiş silahsızbir savaşçıdır.



Demir adam 2

Milyarder mucit Tony Stark’ın zırhlı Süper Kahraman Iron Man olduğu tüm dünya tarafından bilinmektedir. Teknolojisini orduyla paylaşması için hükümetten, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez. Tony, yanında Pepper Potts ve James Rhodes ile birlikte yeni ittifaklar kurar ve büyük güçlerle yüzleşir. Evet bence bu flmi de  severek izlersiniz iyi seyirler

Oyuncular: Robert Downey,  Gwyneth  Paltrow,  Scarlett Johhansson Samuel Jackson 
 Hikaye: Stan Lee,  Jack kirby, Larry Lieber, don heck

Wolverine


WolverineMarvel Comics tarafından yaratılmış, yayınlanan çizgi romanlarda süper kahraman olarak beliren bir kurgusal karakterdir. James Howlett ismiyle doğmuş fakat Logan olarak tanınmıştır. Len WeinJohn Romita Sr.Herb Trimpe tarafından tasarlanmış ve yaratılmıştır. Köken olarak sansargillerden gelmektedir ve bu yüzden ellerinde üçer tane kemikten pençe bulunur.
Marvel Dünyası'nda birçok çizgi romanda bulunmuştur. Başlıca, X-Men, (New)AvengersIncredible HulkSecret DefendersAlpha FlightWeapon XHYDRA,S.H.I.E.L.D. gibi grup ve çizgi romanlarda yer almıştır.
Wolverine, X-Men'e; "All New, All Different" başlangıcında; Giant-Size X-Men' çizgi romanının birinci sayısında katılmıştır (Mayıs 1975). Wolverine, Vietnam Savaşısonrasında; popüler Amerika'n kültüründe otoriteye uymayan, kahramanlık karşıtı bir karakter olarak gözükmüştür. Öldürücü ve zalim gücü de 1980'lerin sonuna doğru tüm çizgi roman anti-kahramanları tarafından kullanılmıştır.
Sonuç olarak; X-Men markasının en fazla ilgi gören kahramanı olmuştur. Kendine özgü çizgi romanı 1988'de çıkmış ve birçok çizgi filmde, video oyunlarında ve filmlerde yer almıştır. Hugh Jackman'ın X-Men filmlerinde canlandırdığı Wolverine; ilk filmin ardından izleyenleri tarafından en beğenilen karakter olmuş ve diğer iki filmde de ana karakter olmuştur.

1 Kasım 2013 Cuma

Avengers- çizgi roman

                                                    Avengers- çizgi roman